Skip to content
Mουσική παράσταση “M.O.T.He (music of the heart)” από το Trio Modern Jazz
Mουσική παράσταση “M.O.T.He (music of the heart)” από το Trio Modern Jazz

Την Παρασκευή 25/05 το Trio Modern Jazz (Βαγγέλης Τσινας (drums) / Μανολης Παπαδακης (piano) / Ηλιας Πανταζης (electric bass)) θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση “M.O.T.He (music of the heart)” στον Εικαστικό Παιδότοπο (στην κατάληξη της οδού Χαιρωνείας, κάθετη της οδού Μελισσινού, λίγο πριν την Τροχαία).

“…ενα μουσικο ταξιδι στον κοσμο της ατμοσφαιρικης συγχρονης jazz, μια ιδιαιτερη μυηση στο συναίσθημα, μια βιωματική εμπειρία μυσταγωγίας…”

“…Στην παράσταση ζωντανεύουν εικόνες, και συναισθήματα διατρέχουν τον ακροατή μέσα σε ενα ευρύ φάσμα αντιθέσεων. Από τη χαρά στη συγκίνηση, κι από το γνώριμο στο άγνωστο, από την πολυρυθμικοτητα στη διρυθμια μέσα σε συνεχείς εναλλαγές. Στην ηχητική δυναμική και τον πλούτο όσο και τη σαφήνεια του classic jazz trio με μια πιο συγχρονη τεχνολογικη electronic προσέγγιση, κυριαρχεί ο δημιουργικός αυτοσχεδιαστικός χαρακτήρας και ωστόσο εύκολα ο καθένας θα αφομοιώσει έννοιες και ρυθμούς αγνώστους στους περισσοτέρους. Μέσα από θέματα των Brubec,Coltraine, Evans κα, ακόμη και σε παραλλαγές αλλά και εντελώς προσωπικά θέματα κι επεξεργασίες του trio, ο ακροατής γίνεται συμμέτοχος και συνοδοιπόρος σε ένα ηχητικό υλικό που συχνά καθηλώνει και άλλοτε ενθουσιάζει με τις κορυφώσεις και τις εκκωφαντικές σιωπές του….”

Σκεπτικό Παράστασης

Το μουσικό σύνολο M.O.T.He χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό μουσικών ιδιωμάτων από τις αρχές της RnB και των αξεπέραστων Ellington, Coltraine και Brubeck της αμερικανικής σκηνής μέχρι και τις πιο σύγχρονες αυτοσχεδιαστικές δομές των συγχρόνων Ευρωπαίων μουσικών του χώρου. Οι εμφανείς επιρροές από τα jazz standard γρήγορα υποκύπτουν στην πιο modal και ethnic αισθητική της jazz οπού η κυρία γραμμή δεν είναι άλλη από τον ορισμό του κεντρικού θέματος και γύρω του ακολουθεί η ελεύθερη ανάπτυξη όλων των πιθανών αυτοσχεδιαστικών δρόμων χωρίς όριο και χωρίς περιορισμούς.

Κυριαρχικό στοιχειό και χαρακτηριστικό εμφανές σε τέτοια περίπλοκα μουσικά ιδιώματα, είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση για συνεργασία, η ανάπτυξη των δεσμών και των σχέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας, στοιχειά που κυριαρχούν και είναι και η αφορμή της πρόσκλησης του ακροατή σε ενεργό συμμετοχή. Αυτό σημαίνει πως η επικοινωνία της ομάδας με το σύνολο των ακροατών αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς όλοι καλούνται να διαδραματίσουν συναισθηματικό – και μουσικό ενεργό σε κάποιες περιπτώσεις – ρολό, και να οξύνουν το αισθητήριο και την προσωπική τους ταύτιση με το ανυπέρβλητο δυναμικό στοιχειό του αυτοσχεδιασμού που αναπότρεπτα διεισδύει δομικά στη συστατική ύλη του καθενός μας (ως ερμηνευτή και ως ακροατή) αφού ο ήχος αυτοδύναμα διατηρεί το πλεονέκτημα της ελευθερίας ως φυσικό στοιχειό, και το χαρακτηριστικό της επιβολής μέσα στο όριο των φυσικών νομών που το διέπουν.

Χαρακτηριστικό που σε αυτό, στηρίζεται τμήμα της ιδίας της εννοίας της ζώνης και της εξελικτικής της πορείας στο χρόνο. Ως εκ τούτου η παράσταση δεν έχει ηλικιακό η άλλο προσδιορισμό και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αφεθουν σε ηχητικές εικόνες, και ονειρεύονται ένα δημιουργικό μαγικό ταξίδι με το αρχέγονο υλικό του ήχου, το τόσο διαδεδομένο, κι όμως πάντα τόσο προκλητικά άγνωστο σε όλους, τόσο από την πλευρά του ερμηνευτή όσο και από την πλευρά του ακροατή. Σε αυτήν την παράσταση είμαστε όλοι συνδημιουργοι και συνταξιδιώτες.

Παρασκευή, 25.05.2012
21:00
Εικαστικός Παιδότοπος
Ελεύθερη είσοδος
Rethymno Days - 2012

Οι εκδηλώσεις, τα νέα και οι δράσεις του Φεστιβάλ στο email σας

Δείτε επίσης

10.05.2012
Rethymno Days - 2012
Εκθέσεις
Εγκαινια έκθεσης εικαστικων με θέμα την Παλιά Πόλη
02.06.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Ανοιξιάτικη παραλλαγή 2… για φλάουτο και jazz piano trio
27.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Creta Brass
30.04.2012
Rethymno Days - 2012
Εκθέσεις
“Ρέθυμνο: Μια φωτογραφική διαδρομή στην Παλιά Πόλη”
12.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Έλλη Πασπαλά και Τάκης Φαραζής - συναυλία για πιανο και φωνη
10.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Συναυλία Trio Daulute
18.05.2012
Rethymno Days - 2012
Εκθέσεις
Έκθεση φωτογραφίας Δημήτρη Χαλκιαδάκη "Άνθρωπος στο χώρο"
11.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Συναυλια Ross Daly και Σπυριδουλα Τουτουδακη, Βασιλης Σταυρακακης - Αφιέρωμα στους Πρωτομάστορες
18.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Συναυλία Αχιλλέα Περσίδη
31.05.2012
Rethymno Days - 2012
Μουσική
Νίκου Πλατύραχου “Ονειρογραφία”
Share via
Copy link
Powered by Social Snap