Skip to content
Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναβαθμίζει το Opera Studio έχοντας ως βασικό στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών με πλήρη επαγγελματική κατάρτιση. Φοιτώντας στο Opera Studio οι φοιτητές διδάσκονται οπερατικούς ρόλους από το ευρύ φάσμα του λυρικού ρεπερτορίου.

Παράλληλα παρακολουθούν σεμινάρια και διαλέξεις με θέματα όπως στιλιστική ανάλυση και ιστορικό πλαίσιο του μουσικού υλικού, βασικές αρχές ορθοσωμικής για τραγουδιστές, ανατομική γνώση του φωνητικού οργάνου και της λειτουργίας του, αλλά και νέα μαθήματα για την εις βάθος κατανόηση της οπερατικής τέχνης.

Την περίοδο 2012-2013 το Opera Studio εγκαινιάζει νέες συνεργασίες με ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ και συνεχίζει να συμβάλει στην ολοκλήρωση άξιων νέων καλλιτεχνών, ικανών να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της λυρικής τέχνης

ΒΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΡΑΣΣΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΛΙΑΚΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1) Duetto Di Due Gatti (Rossini) / Τσιλιακού, Ζαχαροπούλου
2) O mio babbino caro (Puccini) / Κρασσά
3) “Ebben? Ne andro lontana” (Catalani) / Γιαννούδη
4) Habanera (Bizet) / Τσιλιακού
5) Aria de Micaela (Bizet) / Κρασσά
6) Chanson Bohémienne (Bizet) / Όλες
7) Πλου Πλου / Όλες
8) Σαν όνειρο μαγευτικό (Χατζηαποστόλου)/ Γιαννούδη
9) Τον καιρό εκείνο τον παλιό (Σακελλαρίδης) / Τσιλιακού, Γιαννούδη
10) Song to the Moon (Dvorzak) / Κρασσά
11) “Quando me’n vo” (Puccini) / Ζαχαροπούλου
12) Air des bijoux (Gounod) / Γιαννούδη
13) “Mon cœur s’ouvre à ta voix” ( Saint Saens) / Τσιλιακού
14) Flower Duett (Delibes) / Τσιλιακού, Ζαχαροπούλου
15) I feel pretty (Bernstein) / Ζαχαροπούλου
16) I could have danced all night (Loewe) / Κρασσά
17) Mein Herr Marquis (Strauss) / Ζαχαροπούλου
18) Barcarolle d’ Hoffmann (Offenbach) / Όλες
19) Λίγα λουλούδια αν θέλεις (Γιαννίδης) / Όλες

ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΎΔΗ

Κατάγεται από τις Σέρρες. Φοίτησε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ειδίκευση μονωδίας, πτυχίο 2009). Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις ερμηνεύοντας έργα όπως Λειτουργία σε Σολ μείζονα του Σούμπερτ, Βαστιανός και Βαστιανή του Μότσαρτ και αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες. Από το 2012 σπουδάζει στο Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΒΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υψίφωνος, σπούδασε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, α’ βραβείο, αριστείο εξαιρετικής επίδοσης), πιάνο και κλασικό χορό. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής με τους Ρενάτα Σκόττο, Άρη Χριστοφέλλη, Δημήτρη Καβράκο, Δάφνη Ευαγγελάτου, Χέλμουτ Ρίλλινγκ και ολοκλήρωσε σπουδές στη μελοδραματική με τον Κώστα Πασχάλη. Συνεργάζεται με την ΕΛΣ από το 2008, ενώ από το Νοέμβριο του 2011 είναι μέλος του Στούντιο Όπερας. Έχει ερμηνεύσει Τσαρέβνα (Ο Τσάρος Σαλτάν, η όμορφη τσαρέβνα και ο μαγεμένος κύκνος), Αντέλε (Η νυχτερίδα), Γκρέτελ (Χαίνζελ και Γκρέτελ), Κλαρίτσε (Ένας άντρας για όλες). Επίσης, πρωταγωνίστησε στην οπερέτα Η κόρη της καταιγίδος (Φεστιβάλ Αθηνών, 2011). Έχει συμπράξει με Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Κρατική Ορχήστρα Όπερας Τιράνων, σύνολο Χάλκινων Πνευστών «Μέταλλον» της ΚΟΑ και είναι μέλος της ομάδας «Oper(O)». Κάνει μεταγλωττίσεις δανείζοντας τη φωνή της σε χαρακτήρες κινηματογραφικών ταινιών, ενώ την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο πρωταγωνιστεί στην Κοκκινοσκουφίτσα (ΕΛΣ). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών (ΠΑΠΕΙ).

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΡΑΣΣΑ

Υψίφωνος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και πήρε δίπλωμα μονωδίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, όπου και φοίτησε καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της με εσωτερική υποτροφία διδάκτρων (τάξη Ελένης Λιώνα, άριστα παμψηφεί και α’ βραβείο). Από το Νοέμβριο του 2011 είναι μέλος του Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ. Τον Ιούνιο του 2012 ερμήνευσε Ντορίνα στο έργο Ένας άντρας για όλες (ΕΛΣ). Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε αρκετές επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις. Πρόσφατα συμμετείχε στην παράσταση Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (σε μουσική Γιώργου Βούκανου, ΜΜΑ) και στο Γκαλά Όπερας με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ). Έλαβε μέρος σε σεμινάρια τεχνικής και ερμηνείας της όπερας με τους Άρη Χριστοφέλλη, Ζανέτ Πηλού, Δάφνη Ευαγγελάτου, Μαρίνα Βουλογιάννη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΛΙΑΚΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει μονωδία στο Εθνικό Ωδείο υπό την Δέσποινα Καλαφάτη (τάξη διπλώματος). Από τον Οκτώβριο του 2012 είναι μέλος του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως Γκένα Ντιμιτρόβα, Ρούντολφ Κνολ, Κάρμεν Γιάκομπι, Δάφνη Ευαγγελάτου, Νίκο Βασιλείου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου κ.ά. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με το Εθνικό Ωδείο και το Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ. Τον Ιούνιο του 2012 συμμετείχε ως χορωδός στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ο τροβαδούρος.

Τετάρτη, 29.05.2013
21:00
Ωδείο Ρεθύμνου (Νερατζέ Τζαμί) - Αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης"
Ελεύθερη είσοδος
Rethymno Days - 2013

Οι εκδηλώσεις, τα νέα και οι δράσεις του Φεστιβάλ στο email σας

Δείτε επίσης

13.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Athenaeum Saxophone Quartet & “Κοκου-Μουκλό”: “Αλχημείες. Μικρές μουσικές ιστορίες”
11.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Απόστολος Ρίζος, Κώστας Νικολόπουλος και Παναγιώτης Τσεβάς
04.06.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Pass…a tempo
16.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Γεράσιμος Τσαγκαράκης: Η γοητεία του “θορύβου”
15.05.2013
Rethymno Days - 2013
Σεμινάρια
Σεμινάριο κρουστών από τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη
15.05.2013
Rethymno Days - 2013
Εκθέσεις
RANDOM / Έκθεση κόμικς και ζωγραφικής Θανάση Ψαρρού
26.04.2013
30_limakis
Μουσική
2Side Quartet
27.04.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
“Λαμπροφορεί των παθών του Κυρίου τας απαρχάς”
29.04.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Trio eClipsis – “As it fell upon a day” – Συναυλία κλασικής μουσικής
28.04.2013
Rethymno Days - 2013
Θέατρο
Die Wolke: Drops II – χοροθεατρική παράσταση
Share via
Copy link
Powered by Social Snap