Skip to content
Trio eClipsis – “As it fell upon a day” – Συναυλία κλασικής μουσικής
Trio eClipsis – “As it fell upon a day” – Συναυλία κλασικής μουσικής

Κύκλος. Ένας αέναος κύκλος. 
Το πιο μαγευτικό τραγούδι είναι το τραγούδι των ερωτευμένων… Και μια μέρα του Μαγιού, εκεί που όλα ανθίζουν, ένα πουλάκι αργοπεθαίνει. Γιατί η αιθέρια αγαπημένη του, δεν του δίνει σημασία. Χειμώνας μέσα στην άνοιξη. Πώς γεννιέται η αγάπη και πότε η κοροϊδία παίρνει τη θέση της? Όταν εκείνη σβήνει, που γυρνάει το φάντασμά της? Στο χαμόγελο μιας νέας αγάπης ίσως, για να ζήσει και πάλι… 
Μια διαδρομή, πολλά μονοπάτια, πόσος χρόνος? 
Μουσική δωματίου με έργα των: André Caplet, Aaron Copland, Guillaume de Machaut, David Ashley White, Olivier Messiaen, Gian Carlo Menotti, Jacques Ibert & Arvo Pärt.

To trio “eclipsis” γεννήθηκε στις αρχές του φθινοπώρου 2011, έχοντας ως πεδίο αναζήτησης τον Γαλλικό μεταρομαντισμό και την ανατρεπτική πορεία της μουσικής στα μονοπάτια της σύγχρονης εποχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ρεθύμνου, την Δευτέρα 29/04/2013 και ώρα 21:15. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τίνα Ανδρικοπούλου

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Μονωδία στο Κλασσικό Ωδείο, με καθηγήτρια την κα. Φαίδρα Κωνσταντινίδου και το 2003 αποφοίτησε από το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής με Άριστα παμψηφεί. Συνέχισε τις σπουδές της με την κα. Mechthild Σταματάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού με τον Μarkus Goritzki στο Freiburg και σεμινάρια τραγουδιού με τις Φέμπη Νικολαίδου, Rositsa Troeva και τον Ryland Davies, ερμηνείας J. S. Bach του Helmut Rilling και ερμηνείας Baroque μουσικής με τον Νίκο Σπανό, την Chantal Santon-Jeffery και τον Michael Chance. Έχει παρακολουθήσει το τμήμα ερμηνείας Baroque μουσικής και basso continuo με τον κ. Νίκο Παναγιωτίδη, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2012 μελετάει παλαιά μουσική στο στούντιο ιστορικής ερμηνείας του ωδείου Ν. Μάντζαρος, με τον κ. Δημήτρη Κούντουρα. Μελέτησε πιάνο αρχικά με τον κ. Δημήτρη Γιάννη κι έπειτα στην τάξη του κ. Γιώργου Πατεράκη. Μέλος του trio “Eclipsis”, έχει επίσης δώσει συναυλίες με τις “Naiades”, το φωνητικό σύνολο Αναγεννησιακής Μουσικής “Φραγκίσκος Λεονταρίτης” και με την χορωδία “Μολπή”.

Μαριάννα Τσίκα

Σπούδασε στον Πειραιά στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου με καθηγήτριες την Μαρίνα Κουτρούβαλη και την Ίντα Μαργαρίτη από όπου και αποφοίτησε το 1993 παίρνοντας το δίπλωμά της με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο παμψηφεί.
Συμμετείχε σε σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας και το Μπριόσκο της Ιταλίας με καθηγητές τους Κ. Randalu, A. Raichev, D. Dimov, S. Dimitrova, K. & J. Ganev, P. B. Skoda.
Από το 2004 συνεργάζεται ως Korrepetitor στην τάξη τραγουδιού της κας Mechthild Σταματάκη, ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το cd της για solo πιάνο σε συνθέσεις του Κ. Μυλωνά με τίτλο “Αναπολήσεις”.
Διδάσκει, δίνοντας παράλληλα ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος μουσικών συνόλων.

Νίκος Κατριτζιδάκης

Σπούδασε φλάουτο με τη Στέλλα Γαδέδη στην Αθήνα και με τους J. Ferrandis και Chr. B. Bres στο Παρίσι και θεωρητικά με τον Δ. Διαμαντόπουλο. Eίναι μέλος της Αθηναïκής Φιλαρμονίας απο το 1999 και συνεργάτης της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 1993. Συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές της Ορχήστρας των Χρωμάτων και συνθετών όπως Μ. Χατζηδάκη , Ν. Μαμαγκάκη , Γ. Κυριακάκη , Φ. Κοσώνα , Π. Λευθέρη ,Κ. Γρηγορέα και σε παραγωγές παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης. Έχει συνεργαστεί με τον κιθαρίστα Χρ.Τζιφάκη στο σύνoλο “Aire” με αναφορά στο σύγχρονο Φλαμένκο . Είναι μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών “Qinnegal” , του σχήματος προκλασσικής μουσικής “a béc”, του κουαρτέτου “Βaroque and Βlue” και του trio “Eclipsis”. Δραστηριοποιείται ενεργά στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης καθώς και σε μουσικά εγχειρήματα που αξιοποιούν τις παραδοσιακές φόρμες και τον αυτοσχεδιασμό

Δευτέρα, 29.04.2013
21:15
Ωδείο Ρεθύμνου (Νερατζέ Τζαμί) - Αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης"
Ελεύθερη είσοδος
Rethymno Days - 2013

Οι εκδηλώσεις, τα νέα και οι δράσεις του Φεστιβάλ στο email σας

Δείτε επίσης

15.05.2013
Rethymno Days - 2013
Εκθέσεις
RANDOM / Έκθεση κόμικς και ζωγραφικής Θανάση Ψαρρού
26.04.2013
30_limakis
Μουσική
2Side Quartet
27.04.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
“Λαμπροφορεί των παθών του Κυρίου τας απαρχάς”
28.04.2013
Rethymno Days - 2013
Θέατρο
Die Wolke: Drops II – χοροθεατρική παράσταση
04.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Χριστίνα Κολοβού, Νίκος Κατριτζιδάκης – “Συναυλία Baroque για φλάουτο και βιολοντσέλο”
08.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Trio Modern Jazz “M.O.T.He”
10.05.2013
Rethymno Days - 2013
Εκθέσεις
Έκθεση ζωγραφικής και γελοιογραφίας του Δημήτρη Χαντζόπουλου
13.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Athenaeum Saxophone Quartet & “Κοκου-Μουκλό”: “Αλχημείες. Μικρές μουσικές ιστορίες”
11.05.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Απόστολος Ρίζος, Κώστας Νικολόπουλος και Παναγιώτης Τσεβάς
04.06.2013
Rethymno Days - 2013
Μουσική
Pass…a tempo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap