[Ξεναγηση] – Μανόλης Κυδωνάκης: «Ιστορίες της πόλης μέσα από γρίφους» – [15.10]

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου ένας χώρος με ιστορία κατοίκησης 30 και πλέον αιώνων, θα αποτελέσει από την αρχή της δημιουργίας του παιχνιδιού του θησαυρού το χωρικό πεδίο δράσης του.
Θα είναι το μέρος που θα ντύσει με την πολιτισμικότητα του την φαντασία και την δημιουργικότητα των εκάστοτε διοργανωτών του, προσφέροντας  μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Οι Ρεθεμνιώτες θα μπολιαστούν από το μικρόβιο της έρευνας και της αναζήτησης.  Μέσα από το θεσμό με ιδιαίτερο και απρόσμενο τρόπο, μέσα από γρίφους θα ζήσουν την πόλη τους στο παρόν αλλά και στο παρελθόν. Θα σηκώσουν το βλέμμα τους πάνω στα σπίτια της για να δουν αυτό που ποτέ δεν είχαν κατά νου, να ζήσουν με το λογισμό τους  και να περπατήσουν στο διάβα  των σοκακιών της σε αλλοτινές περασμένες εποχές, με άλλα λόγια θα ερωτευτούν και θα αγαπήσουν το τόπο τους.

Μοναδικές στιγμές που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη του θεσμού και έκαναν την συμμετοχή μας σε αυτόν ένα όμορφο κομμάτι της καθημερινότητας μας, θα ξαναθυμηθούμε με ένα περίπατο νοσταλγίας και μνήμης  το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2018. Η πόλη μας, τα μνημεία της από μια άλλη ματιά. Για φαντάσου να συνέβαιναν κιόλας. Το υποβρύχιο  Παπανικολής  στο Ρέθυμνο;  Τελικά κατασκευάστηκε κοσμοδρόμιο στην πόλη μας; Το σκορδοσάπουνο  χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό ή προϊόν γενικής πλύσης;  Το πέτρωμα Μοσχοβίτης σας  θυμίζει τίποτα; Αυτά και άλλα πολλά προσεχώς . Λοιπόν φίλε μου την βλέπεις αυτή την γωνία παρακάτω ; Θα την χρησιμοποιήσουμε ως……….

Ώρα έναρξης: 18.00
Διάρκεια: 1 ώρα
Αφετηρία: Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη
Ώρα προβολής :20:00
Χώρος : Ενετικός Ναός Αγίας Παρασκευής

Σε περίπτωση κακοκαιρίας: Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ανακοινωθεί στα ΜΜΕ και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης