[Συναυλία] – Βασίλης Γιασλακιώτης: “Dretta” – [03.10]

Το μουσικό σύμπαν του “Dretta”

Μια συναυλία τζαζ, ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής με βάση το κρητικό μουσικό ιδίωμα. Έχοντας ως αφετηρία την κρητική παράδοση, ο Βασίλης Γιασλακιώτης συνθέτει μουσικές από την εφηβεία του μέχρι σήμερα. Όπως λέει: «κάθε είδος μπορεί να παντρευτεί με ένα άλλο εάν υπάρχει αγάπη και αισθητική.»

Το “Dretta” έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους της Αθήνας σε συνδυασμό με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις ή εικαστικά θέματα. Η πρώτη παρουσίαση του δίσκου πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 στο θέατρο Αλκμήνη όπου αποσπάσματα από ταινίες μικρού μήκους συνόδευσαν τα επτά κομμάτια του δίσκου. Επίσης το “Dretta” έχει παρουσιαστεί στον χώρο τέχνης Ισόγειο παράλληλα με έκθεση χαρακτικής του Α΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Πολυμήχανο Café Theatral παράλληλα με έκθεση έργων της σπουδαίας ζωγράφου Αναστασίας Στίνη και τέλος, στον εναλλακτικό χώρο six d.o.g.s με συγκεκριμένα ηχητικά αποσπάσματα και samples.

Φέτος τον Νοέμβριο, το project “Dretta” θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκτός από τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου, στις μουσικές Παραστάσεις παρουσιάζονται πρωτότυπες συνθέσεις και επιλεγμένα διασκευασμένα κομμάτια, ενορχηστρωμένα σύμφωνα με την αισθητική και την ατμόσφαιρα του “Dretta”.

Μουσικοί:
Ανδρέας Αρβανίτης: κρητική λύρα / μαντολίνο
Αποστόλης Γιασλακιώτης: ηλεκτρικές κιθάρες / fx
Γιάννης Βουτσινάς: ηλεκτρικό μπάσο / κοντραμπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης : τύμπανα / sampling

Χώρος :Φορτέτσα
Ώρα: 21:15

Σε περίπτωση κακοκαιρίας: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τζαμί Ιμπραήμ Χαν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό