Skip to content
Συναυλία κλασικής μουσικής με το ντουέτο “Δίαυλος”
Συναυλία κλασικής μουσικής με το ντουέτο “Δίαυλος”

Το ντουέτο “Δίαυλος” ιδρύθηκε αυθόρμητα χάρη στην συνάντηση δύο φίλων και συναδέλφων, και μέσα από την ανάγκη τους να πειραματιστούν και να αυτοσχεδιάσουν βάσει της μουσικής τους παράδοσης και των μουσικών τους βιωμάτων.

Και τα δύο μέλη του, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, έχουν την πεποίθηση, πως “μέσα μας γίνονται δεκτά πρώτα τα ακούσματα που υπάρχουν κατά κάποιον τρόπο ήδη στην ψυχοσύνθεσή μας και εν συνεχεία υποδεχόμαστε τα άλλα ήδη μουσικής ως συνέχεια και ως συμπλήρωμα. Βάσει αυτής της θεώρησης παίζουμε μουσική ερχόμενη από τους τόπους μας, δηλαδή βασισμένη στα παραδοσιακά μας ακούσματα και επίσης μουσική την οποία έχουμε βιώσει ως ακαδημαϊκοί σπουδαστές και επαγγελματίες εκτελεστές, δηλαδή λόγια μουσική του Δυτικού Πολιτισμού.

Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά στο αισθητήριο του κάθε ακροατή μία ποικιλία ακουσμάτων, οικείων και μη, και θα τον καλέσουμε να τα “υποδεχτεί”, είτε γνωστά είτε άγνωστα, με την ίδια δεκτικότητα.”

Η συναυλία πραγματοποιείται με την σύμπραξη του Δημήτρη Σιδερή και της mezzosoprano Διαμάντη Κριτσωτάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φορτέτσα, στα Δίδυμα Κτήρια την Τρίτη 12 Μαίου και ώρα 21:15. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979.

Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών στο Εθνικό Ωδείο απ’όπου έλαβε και Πτυχίο Αρμονίας. Το 2003 έλαβε Πτυχίο Πιάνου με καθηγήτρια την Ναταλία Μιχαηλίδου και έναν χρόνο αργότερα έλαβε Δίπλωμα Όμποε υπό τον Καθηγητή Ευάγγελο Χριστόπουλο με Άριστα Παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όμποε και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους καθηγητές όπως ο L. Hadady, ο Th. Indermuehle και ο I. Goritzky. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας υπό τον Καθηγητή Chr.Schneider με υποτροφία του Ωνασείου. Στην Γερμανία εργάστηκε στην ορχήστρα “Junge Oper Koeln”, κάνοντας περιοδείες σε διάφορες πόλεις.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με όλες τις μεγάλες ορχήστρες της Αθήνας από το 2001 (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα, Ορχήστρα των Χρωμάτων) και από το 2007 είναι τακτικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις παραγωγές της αλλά και στα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Έχει ερμηνεύσει σε ηχογραφήσεις δίσκων καθώς και σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Αλέξανδρος Μιχαηλίδης

Σπούδασε κλαρινέτο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κοσμά Παπαδόπουλου. Με υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ και το Nuffic συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire Royal de Musique de Mons (Βέλγιο) με τον Ronald Van Spaendonck και στο Conservatorium Maastricht (Ολλανδία) με τον Leo Van Tol. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ειδικεύτηκε στο μπάσο κλαρινέτο παρακολουθώντας μαθήματα με τους Harry Sparnaay και Jean-Marc Volta. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με τους Petko Radev, Aurelian Popa, Bela Kovacs, Florent Heau, Armand Angster και τους Ensemble Modern of Frankfurt. Απέσπασε Γ΄βραβείο στο διαγωνισμό Jeunesses Musicales (Ρουμανία -1996) και Β΄βραβείο στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Γαλλικής Μουσικής (Βουλγαρία -1998). Έχει δώσει ρεσιτάλ στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ όπως το Ohrid International Festival και το Masters On Stage in Amsterdam.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ερμηνεύοντας το κοντσερτίνο για κλαρινέτο και ορχήστρα “Rare Sugar” του Nigel Westlake, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως Sani International Festival Orchestra, Walter Boeykens Clarinet Choir, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Έχει ηχογραφήσει για την βουλγάρικη Ραδιοφωνία καθώς και για την Ablaze Records (Millenial Masters Vol.5). Από το 2010 ως και το 2013 ήταν μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. Από το 2014 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Τρίτη, 12.05.2015
21:15
Κάστρο Φορτέτζα
Ελεύθερη είσοδος
Rethymno Days - 2015

Οι εκδηλώσεις, τα νέα και οι δράσεις του Φεστιβάλ στο email σας

Δείτε επίσης

25.05.2015
Rethymno Days - 2015
Ξενάγησεις
“Ανιχνεύοντας την ιστορία της γεύσης στο Ρέθυμνο”
17.05.2015
Rethymno Days - 2015
Ξενάγησεις
“Αναζητώντας την Αναγέννηση στα καντούνια και στις γρότες του Ρεθύμνου”
20.05.2015
Rethymno Days - 2015
Μουσική
AmmA (Πρόδρομος Καραδελόγλου, Κώστας Κεχράκος)
18.05.2015
Rethymno Days - 2015
Μουσική
Απόστολος Ρίζος “minimals”
08.05.2015
Rethymno Days - 2015
Μουσική
dans:plant – παρουσίαση ηλεκτρονικής μουσικής
13.05.2015
Rethymno Days - 2015
Ξενάγησεις
Κωνσταντίνος Γιαπιτσόγλου, “Χώροι λατρείας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου”
14.05.2015
Rethymno Days - 2015
Μουσική
Babel Trio
16.05.2015
Rethymno Days - 2015
Προβολές
Eat Drink Man Woman | Φαΐ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό (1994)
23.05.2015
Rethymno Days - 2015
Προβολές
Προβολή παιδικής ταινίας και βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες
24.05.2015
Rethymno Days - 2015
Προβολές
Soul Kitchen | Κουζίνα με ψυχή (2009)
Share via
Copy link
Powered by Social Snap