Ανοιξιάτικη παραλλαγή 2… για φλάουτο και jazz piano trio

Το Baroque & blue ensemble, Σύνολο μουσικής δωματίου, θα βρεθεί στο Ωδείο Ρεθύμνου το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Το Baroque & blue ensemble είναι: Νίκος Κατριτζιδάκης: φλάουτο / Βύνη Φουντά: πιάνο / Γιάννης Χαρμπίλας: ηλεκτρικό μπάσο / Γιάννης Λελούδας: ντραμς

Δημιουργήθηκε το 2009 και παρουσίασε στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, το Μάιο 2009, την παράσταση «το Βόδι στη Στέγη και άλλες καθημερινές ιστορίες», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Darius Milhaud, με ταυτόχρονη προβολή ασπρόμαυρων ταινιών μικρού μήκους του Georges Melies. (επίσης στα εγκαίνια του Διεθνούς Φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου Ολυμπίας, Νοέμβριος 2009, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Δήμου Π. Ψυχικού , Φεβρουάριος 2010).

Ασχολήθηκε με τη Jazz της δεκαετίας 1930, 1940 και με τη μουσική του Bill Evans, χρησιμοποιώντας πρωτότυπες παρτιτούρες γραμμένες από τους συνθέτες, με στόχο περισσότερο την ερμηνεία και όχι στον αυτοσχεδιασμό (Φεστιβάλ τζαζ και ροκ μουσικής Δήμου Νίκαιας, Οκτώβριος 2010,Παγκόσμια μέρα μουσικής Ιούνιος 2011).

Βασίστηκε σε προϋπάρχουσες, κάποιες μακρόχρονες, συνεργασίες. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός σχήματος που να εκμεταλλευτεί τις ευαισθησίες και δυνατότητες του καθένα, με ρόλους που εναλλάσσονται και με δυναμική που πλάθεται κάθε στιγμή.

Η μίξη και γιατί όχι η αντιπαράθεση των φυσικών ηχοχρωμάτων με τον ηλεκτρικό, ενισχυμένο ήχο, η διαλεκτική σχέση που μπορεί να έχει η μουσική με το λόγο και την εικόνα, τα έργα που σαν αφετηρία έχουν την κλασσικότροπη παράδοση αλλά επεκτείνονται σε πιο σύγχρονα ακούσματα, είναι από τα βασικά θέματα που τους απασχολούν και γύρω από τα οποία κινούνται.

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης “Ημέρες Ρεθύμνου”, που οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.