Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων & Φόρουμ αnimasyroς

Με έμπνευση το animation, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων & Φόρουμ αnimasyroς, είναι μια πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Πλατφόρμα- Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Αθλητισμού & Πολιτισμού Σύρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήδη από το 2008. Αφιερωμένο στην τέχνη της εμψύχωσης σε όλες τις μορφές της και έχοντας πάντα στόχο την αποκέντρωση της τέχνης και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από τα μεγάλα αστικά κέντρα, το Φεστιβάλ προωθεί και «στοιχηματίζει» στην εξοικείωση του κοινού με το ποιοτικό animation διεθνώς αλλά και στην δημιουργία ενός τόπου συνάντησης και δικτύωσης επαγγελματιών του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί τις τελευταίες τάσεις του animation, όπως απεικονίζονται στις ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο των δύο διαγωνιστικών προγραμμάτων (διεθνές και φοιτητικό), στα αφιερώματα και στις ειδικές προβολές. Στα πέντε αυτά χρόνια είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε κοντά μας βραβευμένους εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα animation studio της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Pixar, Dreamworks και η LAIKA, ενώ παράλληλα, η προώθηση και η προβολή της εγχώριας παραγωγής ταινιών animation αποτελεί προτεραιότητα του αnimasyroς.  Έτσι, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο, πρώτες προβολές και πολυβραβευμένες ταινίες αποτελούν το ολοζώντανο μείγμα της γιορτής της κινούμενης εικόνας που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η διοργάνωση φιλοξενεί επίσης το φόρουμ, μια συνάντηση δικτύωσης, συνεργασίας, παρουσιάσεων και σεμιναρίων ενώ διοργανώνονται εφαρμοσμένα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων για παιδιά και νέους και ένα οπτικοακουστικό εργαστήριο καταγραφής των εργασιών του Φεστιβάλ σε ένα απολαυστικό making of. «Ανοιχτό» σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους (όχι απαραίτητα ηλικιακά!) το αniμasyroς φιλοξενεί δεκάδες παράλληλες δράσεις όπως εκθέσεις, συναυλίες και φυσικά πάρτυ. Στη φιλόξενη Ερμούπολη, είμαστε όλοι μια παρέα!

Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε τη συνεργασία μας με τη δυναμικό κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων “Ημέρες Ρεθύμνου”  και για το λόγο αυτό συγκέντρωσαμε ένα πρόγραμμα ελληνικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, οι οποίες προβλήθηκαν στις τρεις τελευταίες εκδόσεις του Φεστιβάλ, και που αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τάσεις και τη δημιουργική δεινότητα των Ελλήνων δημιουργών animation.  Καλή διασκέδαση! 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τζαμί Καρά Μουσά Πασά, το Σάββατο 25/05/2013 και ώρα 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.